ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ image
     Ο "ΔΑΙΔΑΛΟΣ" ως Κοινωνική Συνεταιριστική επιχείρηση μπορεί να δεχτεί δωρεές, χορηγίες και  παραχώρηση χώρων για τους σκοπούς του από ιδιώτες και ιδρύματα.
Οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού σύμφωνα με το νόμο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία παροτρύνονται να προσφέρουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και χώρους εγκατάστασης για τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

     Παρακάτω ακολουθούν οι "ανάγκες" της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΔΑΙΔΑΛΟΣ" για όποιον θέλει να συνεισφέρει στους σκοπούς της.






ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Ο έλεγχος των πραγματικών αναγκών των οικογενειών που έχουν παιδιά με δυσκολίες για την ένταξη στα προγράμματα μας απαιτεί κοινωνικό λειτουργό. Ζητάμε την εθελοντική στήριξη σε πρώτη φάση με προοπτική έμμισθης συνεργασίας.

ΧΩΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ "ΔΑΙΔΑΛΟΣ"
Χορηγία μίσθωσης ή παραχώρηση

Παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία του "ΔΑΙΔΑΛΟΥ". Σε πρώτη φάση χρειάζεται μια μεγάλη αίθουσα και μερικές μικρότερες. Η δυνατότητα υπογείου ή αποθήκης για την λειτουργία του προγράμματος "ανακύκλωσης υλικών" καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

ΟΧΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ (ΜΙΚΡΟ ΒΑΝ)
Χορηγία ή χορηγία μίσθωσης

Η συλλογή υλικών και η μετακίνηση παιδιών για τα προγράμματα του "ΔΑΙΔΑΛΟΥ" απαιτεί μικρό πολυθέσιο Βαν με δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου.

ΙΑΤΡΟΥΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
Έκπτωση στην παροχή υπηρεσιών

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της φτώχειας στην Ελλάδα και την έλλειψη ικανού αριθμού ιατρών και θεραπευτών στις κρατικές δομές που θα μπορούσαν να καλύψουν το φόρτο των μικρών "ασθενών" παρακαλούμε για συμμετοχή στο πρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ" ιατρούς και θεραπευτές. Η συμμετοχή τους μπορεί να είναι με την προσφορά έκπτωσης στις υπηρεσίες τους για τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη ή δωρεάν αρχική αξιολόγηση - διάγνωση ώστε να επιταχύνεται το έργο της αποκατάστασης.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Εκπτωτικά κουπόνια

Παρόλη την χορηγία του κράτους στα είδη αποκατάστασης υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα ποσά δεν καλύπτουν το κόστος του είδους. Μερικές φορές κάποια προϊόντα δεν καλύπτονται καν. Παρακαλούμε στα πλαίσια της εταιρικής τους ευθύνης εταιρείες να προσφέρουν στον "ΔΑΙΔΑΛΟ" εκπτωτικά κουπόνια που θα διανεμηθούν στα παιδιά και τις οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη.

ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ
ΧΟΡΗΓΙΑ

Στις ανάγκες του προγράμματος "ΩΡ.ΜΗ" για παιδιά με ΔΕΠΥ περιλαμβάνονται βιομετρικά ρολόγια με την δυνατότητα καταγραφής σε εφαρμογή των δεδομένων. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καταρχήν 50 περίπου παιδιά και 8 εκπαιδευτές.