ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ

Η μετακίνηση στην πόλη στο πλαίσιο της θεραπείας έχει μεγάλη σημασία. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμμετοχή στην κοινότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική ευημερία και ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρία. Συμμετέχοντας σε δραστηριότητες εκτός του άμεσου περιβάλλοντός τους έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, η συμμετοχή σε κοινοτικές δραστηριότητες τους επιτρέπει να βιώσουν την αίσθηση του ανήκειν και της ένταξης, η οποία είναι απαραίτητη για τη συναισθηματική και ψυχολογική τους ανάπτυξη.

ΜΑΘΑΙΝΩ

Η μετακίνηση στην πόλη ή σε περιβάλλοντα εκτός σπιτιού στο πλαίσιο της θεραπείας παρέχει στα παιδιά με αναπηρία ευκαιρίες για σωματική άσκηση και ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι παρεμβάσεις κινητικών δεξιοτήτων μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις θεμελιώδεις κινητικές δεξιότητες. Η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων όπως για παράδειγμα οι αγορές, η συνάντηση με φίλους και οι επισκέψεις σε μέρη που παρέχονται υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ

Ο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» εφαρμόζει 2ωρα ατομικά απογευματινά και πρωινά προγράμματα μετακίνησης στην πόλη με συμβατικά μέσα μεταφοράς ή πεζή σε συνδυασμό με δραστηριότητες καθημερινής ζωής και μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδιά και εφήβους με εγκεφαλική παράλυση, ΔΕΠΥ, Αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές ή κινητικές διαταραχές. Προηγείται αξιολόγηση και συνάντηση με κηδεμόνες για την συζήτηση των στόχων και των επιθυμιών τους. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από θεραπευτές ειδικής αγωγής και έχει αρχή και τέλος διαδρομής το σπίτι του ωφελούμενου. Πληροφορίες στο daidalos.koinsep@gmail.com ή στο τηλ 699 322 9187