Δ.Ε.Π.Υ. - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΩΡ.ΜΗ."  image
     Οι έρευνες για την  Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στην Ελλάδα δείχνουν ότι περίπου το 6-8,5% των διαγνωσμένων περιπτώσεων είναι παιδιά. Η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα επτά έτη, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται συνήθως μεταξύ τριών και έξι ετών. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ αντιμετωπίζουν συχνά προκλήσεις στη συμπεριφορά και τη μάθηση, γεγονός που οδηγεί σε κοινωνικές δυσκολίες και τεταμένες οικογενειακές αλληλεπιδράσεις. Οι συνέπειες αυτών των συμπεριφορών έχουν σημαντικές προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές επιπτώσεις. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ μπορεί να χρειάζονται εξειδικευμένη υποστήριξη. Επιπλέον, οι έρευνες δείχνουν μια σχέση μεταξύ της ΔΕΠΥ και του εκφοβισμού, η οποία μπορεί να συμβάλει σε καταθλιπτικές συμπεριφορές στα παιδιά που επηρεάζονται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διάσημα άτομα με ΔΕΠΥ, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων και καλλιτεχνών, αποδεικνύουν τη δυνατότητα επιτυχίας και επίτευξης στόχων παρά τη διαταραχή. Είναι καιρός λοιπον τα παιδία με ΔΕΠΥ να αναγνωριστούν σαν παιδιά με ειδικά χαρίσματα.
Η ομάδα του ΔΑΙΔΑΛΟΥ έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα «ΩΡ.ΜΗ.» βασισμένο σε διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και πρακτική για τα παιδιά με ΔΕΠΥ.
Το πρόγραμμα αναζητά χορηγό για την πιλοτική εφαρμογή του σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.